Köpa böcker/ Våra titlar

Att köpa böcker av anomaR Förlag AB

Se våra titlar nedan!

Swedish Crime Novels e-books audiobooksanomaR Förlags böcker finns överallt där böcker säljs. Hos välsorterade bokhandlare hittar du de allra flesta av våra nyutkomna titlar, några titlar säljs även i större livsmedelsbutiker.

 

Privatperson och företag:


Nedan hittar du länkar till alla våra återförsäljare. Är du företagare och vill köpa ett större antal exemplar av någon bok? Våra böcker passar bra som julklappar, sommarpresenter eller gåvor vid andra tillfällen. Önskas signerade exemplar så ordnar vi detta. Vi jobbar även med samarbeten kring kampanjer och erbjudanden. Kontakta oss i så fall direkt på mejl: anomar-forlag@telia.com


Bok, e-bok och ljudboksförsäljare

Adlibris grundades 1997 och är idag Nordens ledande bokhandel på nätet. Med ett utbud på 10 miljoner titlar, snabba leveranser och ambitionen att alltid erbjuda de bästa priserna är Adlibris den självklara sajten för alla bokälskare.

Hos Bokus kan du handla böcker som inköpare – smidigt, enkelt och bekvämt. Vi har det största utbudet av alla svenska bokhandlar – över 6 miljoner titlar.

Välkommen till Nordens största varuhus på nätet! På CDON.COM hittar du allt på en plats – sport, mode, media, elektronik, böcker och mycket mer! Med ständigt nya kampanjer på gång och snabba leveranser kan du vara säker på att du alltid gör ett bra köp.
Under det nya varumärket dito lanserade mediekoncernen KF Media under hösten 2011 en helt nytt koncept för e-böcker. Dito är Bokus satsning på e-böcker och har idag över 500 000 svenska och engelska e-böcker.
Abonnemangstjänster


Storytel är en digital abonnemangstjänst som strömmar ljudböcker och E-böcker till din mobiltelefon. Du laddar hem en app till din telefon (iPhone och Android) och startar ett abonnemang.

Böckerna strömmas i formatet mp3 och det går att lägga dem i offlineläge så att man kan lyssna och läsa även utan telefontäckning.
Bookbeat har samma erbjudanden och så även Nextory.Bibliotek

Libris fjärrlån

Dyrbar kärlek finns i pocket, E-bok och Mp3, Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Iskall hämnd finns som  E-bok och Mp3

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Mord i Skärhamn finns i  pocket, E-bok och Mp3

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Lyckohjulet finns i pocket, E-bok och Mp3

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Mord under Tjörn Runt finns som inbunden, E-bok och Mp3

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

E-bok och Mp3. Pocket

Uppläsare:

Reine Brynolfsson


Finns som inbunden, pocket, E-bok och Mp3

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Finns som inbunden, pocket, E-bok och Mp3.

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Dyrbar kärlek
Vid ett inbrott hos familjen Svalborg försvinner inte bara dyrbar konst, utan även barnvakten, grannens dotter Elina Gullberg. Vad har hänt henne? Daniel och Miriam Gullberg är utom sig av oro. Spaningschef Greger Thulin med kolleger tar tag i utredningen. Kennet Svalborg vill skilja sig från Viola och hon misstänker att han har träffat en annan kvinna. En dryg månad efter inbrottet hos familjen Svalborg hittas en ung kvinna i Göteborg, misshandlad till döds. En kort tid därefter hittas liket av en ung man i Mölndalsån skjuten till döds. Greger Thulin och kriminalteknikern Charlotte Engman undrar om det kan finnas ett samband mellan de mördade personerna.

Iskall hämnd
Hon tänkte ofta på huset på Klädesholmen, som hon och föräldrarna tillbringat somrarna i. Det var i det huset hon hade upplevt kärlek, lycka, salta bad, sol och lek. Nu var huset sålt. Hennes mamma hade tvingats sälja det och det kunde hon ha accepterat, men när hon får veta att mamman blivit lurad blir hon förtvivlad. Snart har den känslan övergått i hat och tankarna på hämnd lämnar henne inte. Spaningschef Greger Thulin och kriminalkommissarie Katarina Linde får veta att det hittats ett lik i Sisjöns industriområde. Ett tillhåll för hemlösa. Men mannen som mördats är inte hemlös, han är riksdagsledamot. Varför hade han befunnit sig i en övergiven industribyggnad sent en söndagskväll? Kort tid efter det första mordet inträffar ytterligare ett, även det här offret är riksdagsledamot.  Oron i riksdagshuset ökar. Greger och Katarina åker till Stockholm för att undersöka om svaren finns där.

I Ramona Franssons tredje deckare, Mord i Skärhamn, som blev hennes stora genombrott, berättas om mobbing, droger, svartsjuka och om hur svårt det kan vara som ung att hitta sin plats i livet.


Den unga Belinda möts av ett skräckscenario när hon kommer till sitt hem på Lyckebacken i Skärhamn. Polisbilar med påslagna blåljus och en ambulans. Huset omringat av poliser. Spaningschef Greger Thulin vet inte hur han ska hantera den hysteriska flickan och berätta för henne om det som hänt. Inne i köket sitter Belindas mamma, blåslagen och ångerfull. Nedanför trappan till huset ligger en man skjuten till döds.

Belinda är inte välkommen i kompisgänget på Bleketskolan, men tack vare Amanda, och hennes ställning med rika föräldrar, har Belinda fått skydd mot sina antagonister, men så en dag försvinner plötsligt Amanda. Belinda känner sig rädd och bevakad, men förstår inte av vem och varför.

Detta är en dramathriller och som alltid baseras Ramona Franssons deckare på verklighet.


Lyckohjulet
Arne Hildeng hittas död på sin lyxyacht Storebro som ligger förtöjd i hamnen i Skärhamn. Ombord finns också Andrea, hans hustru. Är hon mördaren? Eller kan det vara någon annan i familjen Hildeng? Spaningschef Greger Thulin blir än mer förvånad när ytterligare en Storebro lägger till vid kajen. Ur den båten kliver Arne Hildengs bror Jon och hans fru Mette upp på kajen. Kriminalkommissarie Katarina Linde lägger märke till att Mette försöker dölja sitt ansikte. Men Katarina ser att blåmärkena är färska.

Samtidigt med dödsfallet i Skärhamn pågår en våldsexplosion i Göteborgs undre värld. Den illegala spelmarknaden och droghandeln räcker inte till alla som kräver en del av kakan. Och när gängen brakar samman kommer en av gängledarna att ha en avgörande roll i Katarinas liv.


Det sägs att när speldjävulen sätter sina klor i dig går inte bara du under, utan du drar med dig din familj i fallet , och i den här spännande thrillern av Ramona Fransson visar det sig att speldjävulen inte bara nöjer sig med att krossa en familj.


I Ramona Franssons fjärde deckare, Lyckohjulet, lär du känna familjerna Hildeng och Caling. Välbeställda och utåt sett lyckliga och välmående, men det är bara en tjusig yta och skrapar man på den ser man i stället förnedring och hat. Och när en av sönerna dras in i Göteborgs gängens våldsamma och kriminella värld, krackelerar den sista biten av den vackra fasaden.


Ramona Fransson har etablerat sig som en av Sveriges mest populära deckarförfattare.


Mord under Tjörn Runt
Sveriges mest berömda författare Lilly Gertzon och Sveriges justitieminister Bertrand Thom hittas döda på golvet i vardagsrummet i sommarhuset, deras händer är sammanflätade. Är det mord eller självmord?

Huset där kropparna hittas, är beläget på Tjörn, i Kyrkesund på berget Sumphuvet, och ägs av en av de rikaste och mest berömda förlagsfamiljerna, Gertzon. Lilly Gertzons make, Johan, som ska delta i regattan Tjörn Runt, dyker aldrig upp till start. Har han försvunnit frivilligt?

Spaningschef Greger Thulin är tveksam till att debutboken av Lilly Gertzon: Jag gömde mitt barn, ska kunna ge dem ledtrådar. Det påstås visserligen att boken är en sann berättelse, tagen direkt ur verkligheten, men kan man tro på det? Kriminalkommissarie Katarina Linde är av en helt annan åsikt och tar en tripp till Lysekil, där hon söker efter en kvinna och hennes son. Är dessa personer inblandade? Mannen i boken dömdes till sju års fängelse för incest, var han oskyldigt dömd?

I Lysekil får Katarina veta att familjen i boken finns på riktigt, men var finns de nu? I ett hus i Lysekil befinner sig en ung man. Han går upp på vinden i ett ärende, men istället hittar han en mystisk låda fylld med brev. Breven visar sig vara en konversation mellan hans mamma och en, för honom, okänd kvinna. För varje brev som han läser stiger oron, men till slut bestämmer han sig för att ta reda på sanningen.


Hämnaren från Tjörn
Detta år 2010 är en av de kallaste och snörikaste vintrar Tjörn upplevt på länge. Greger och Charlotte har precis kommit tillbaka från en semestertripp och lämnat ett varmt och soligt Los Gigantes. Strax innan Greger kör upp på Tjörnbron exploderar en bil. När identifieringen är klar visar det sig att det var Försäkringskassans överdirektör Frank Eibridge som satt i bilen.  Jakten på mördaren eller mördarna blir inte så enkel som Greger hade tänkt sig från början. 


Återigen har verklighet vävts in i Ramona Franssons deckare. Hämnaren från Tjörn är den sjätte deckaren i en fristående serie med spaningschef Greger Thulin, kriminalkommissarie Katarina Linde och kriminaltekniker Charlotte Engman.       


Mord på Stenungsbaden Yacht Club
Vanessa äger inte sin kropp. Inte ens sin själ. Är vackre Antonio någon hon kan lita på? Kommer han bli hennes räddning? Hon som aldrig kunnat lita på någon. Som alltid blivit sviken. Skulle Antonio bli hennes befriare?


–Nu är det snart dags för vår lilla resa. Quiet är här för att berätta om den, sa Antonio muntert, men blicken han gav henne var fylld av fruktan.

När Quiet dök upp i dörröppningen förstod hon varför. Hon slutade andas och hade önskat att hon vågat slita blicken från hans ansikte. Hans yttre var en obehaglig upplevelse. Ansiktet var köttigt, vårtor i olika storlekar täckte delar av en mungipa och drog sig likt ett band ner mot halsen. En del av dem var röda och såg ut som färska sår.

–Hur har vår lilla gäst det då, frågade Quiet, gick runt och inspekterade Vanessa.

Hon rörde sig inte och lyssnade på sitt hjärtas bultande slag.

–Nu är det dags att packa! Om en timma kommer ni att bli hämtade. Se till att bli klara till dess, sa Quiet och lämnade dem ensamma.

Vanessa vacklade till när hon trevade efter sänggaveln. Hon satte sig på sängkanten och andades tungt.

–Ja, du hörde honom! Nu gäller det att packa och ingenting annat, sa Antonio och gick fram till garderoben.


Varje timma forslas sexslavar till okända destinationer runt om i vår värld och de är fler än det en gång fanns slavar i världen.


Varför säljer människor sin kropp och själ? Varför köper människor andras kroppar och själar och hur kan en människa sälja andra som ett knippe morötter och samtidigt sova gott om natten?


Den här boken är än en gång en verklighetsbaserad thriller av Ramona Fransson, som fyller oss med vrede och fasa. Vrede över att det än i dag utnyttjas och slängs människor på sophögen, och fasa över att unga kvinnor och barn skändas, våldtas och mördas enbart för andras vinnings skull.


Korsfäst på Klädesholmen
En dödsmisshandel av en gammal man på Västra kyrkogården i Göteborg är inledningen på en serie bisarra mord. Det finns vittnen till mordet på den gamle, men varför vågar de inte berätta? Ett kors upptäcks av pastor Waldemar Eklunds fru i deras trädgård på Klädesholmen på Tjörn. En ung naken kille är uppbunden på korset och död utan synliga skador.  När ytterligare ett kors hittas och även det offret är naket och uppbundet på samma sätt är spaningschef Greger Thulin övertygad om att mördaren är en psykopatisk religionshatare.


” Sveas blick följde Stigs händer när han hällde upp teet i deras koppar. Han slog sig ner i samma fåtölj som Katarina suttit i ett dygn tidigare. På morgonen när han hade läst Göteborgs Postens artikel, att polisen hade häktat en misstänkt för Korsfästelsemorden som de kallade dem och att det var en lärare, förstod han att det var Sean Gutman, även om de inte skrivit var han bodde eller vilken skola det gällde. Därför beslutade han sig för att ta med tidningen till Svea och berätta hela historien från början till slut. Hon avbröt honom inte en enda gång.”

 

Detta är den åttonde verklighetsbaserade deckaren av Ramona Fransson i den fristående serien med spaningschef Greger Thulin.


Finns som inbunden, E-bok och Mp3.

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Finns som inbunden, E-bok och Mp3

Uppläsare:

Reine Brynolfsson

Förbjuden frihet finns som inbunden, e-bok och ljudbok Mp3
Uppläsare: Reine Brynolfsson

Gift med djävulen
Greger Thulin och hans kollegor på Grova Brottsroteln i Göteborg får ännu ett märkligt fall på sitt bord. Tvåbarnsmamman Maria Eriksson anmäls försvunnen av sin arbetsgivare. Ingen har hört eller sett någonting i samband med försvinnandet, det verkar som att Maria har lämnat sitt hem och gått upp i rök. Hennes svärfar hävdar bestämt att hon lämnat sin man och sina två små söner för en annan man. Men kan det stämma? Maria älskar sina två söner över allt annat och även om hennes och Eriks äktenskap inte alltid är perfekt, så tycks hon inte ha någon anledning att försvinna frivilligt. Ju mer polisen gräver i fallet, desto märkligare blir det. Dessutom uppstår tvister mellan familjen Eriksson och Marias föräldrar när Erik vägrar låta sönerna Lars och Johan träffa sina morföräldrar.

Mycket tyder på att Erik inte vill att sönerna ska tänka på sin försvunna mamma, utan låta livet gå vidare. Varför då? Kommer Greger och hans kollegor att kunna lösa detta märkliga fall?


Dödlig avundsjuka
När en ung kvinna hittas mördad i karpdammen vid Sundsby Säteri på Tjörn startar utredningen som kommer att bli Greger Thulins sista fall som spaningschef på Grova brottsroteln i Göteborg. Utredningsteamet får huvudbry när historien om vad som hände kvinnan under hennes sista tid i livet visar sig ovanligt svår att fastställa. När polisen hör ryktas om att droger kan vara inblandade i fallet blir det tvära kast i utredningen och villospåren byts ut mot ny energi inför jakten på sanningen. Den mördade kvinnans mor och väninnor försöker i oredan finna vägen tillbaka till ett normalt liv med studentexamen, men livets blir aldrig sig likt igen.

Samtidigt utvecklas livet på Grova brottsroteln med både stundande pension, sjukdomar och romantik. Kommer detta påverka utredningen?


Förbjuden frihet

Tina ( Taahira) är en konstuderande tjej och går på Schillerska. Hennes pappa Hasib, har sitt ursprung från Palestina, dit familjen reser ett par gånger om året. Tina har en pojkvän, Andreas, som också går på Schillerska. Tinas familj, som består av systern Rubi och hennes make Ismail och mamma Zafirah är muslimer och har ingen aning om att Tina sällskapar med en svensk kille. Hasib kontrollerar Tina varje dag och hon vet att hon lever farligt. Det här året fruktar hon resan till Palestina, då hon är säker på att bli bortgift.


På samma skola, men omedvetna om varandra går också Malin och Sofia Hansson, vars mamma Viktoria är frånskild och har en damsalong inne i centrum. De har också en bror Muhammed, som bor med pappan Javad, som är droskägare. Malin är tillsammans med Jakob, som också går på Schillerska. Javad besöker ofta Viktoria i hennes hem så också i damsalongen, och alltid oinbjuden, detta för att kontrollera sin f.d. fru. Vad flickorna inte vet är att deras pappa misshandlat mamman i många år. Men nu har plötsligt också deras bror Muhammed börjat spana på sin mamma och systrar.


Tre delar författade av gynekolog docent Lars Nilsson, första generationen av IVF-läkare.

Första delen: Underlivstankar, Tankar under livet 
ISBN E-bok    9789187779725
Beställs också som POD  ISBN   
9789177739432

Andra delen: Underlivstankar, Tankar om underbara liv
ISBN E-bok 
9789187779732
Inbunden ISBN   9789187779466

Tredje delen: Underlivstankar, Tankar om livets under
ISBN E-bok 
9789187779749
Inbunden ISBN 
9789187779473

Beskrivning av författaren själv:

Mina värmländska kompisar inte så långt härifrån Trysil brukar avsluta sina tal med: Skål, tack, uschäkta!


Detta kan utgöra en lämplig disposition för det extra förord mina redaktörer, korrekturläsare och förläggare (alla utom en är förstås kvinnor) anser vara behövligt. En skål kan jag vara värd efter att ha gjort en Knausgård och kommit mig för att samla mina underlivstankar på min vandring mellan moderliv och livmodertransplantation och faktiskt ända fram till graven.


Det speciella i min historia är väl att jag är en manlig kvinnoläkare, fertilitetsläkare och, rimligen, en av världens mest rutinerade IVF-läkare. Förutom att själv vara sexbarnsfar har jag medverkat i tillkomsten av dryga 7 000 barn, dock på det strikt professionella planet (utom möjligen som spermadonator i ungdomen).


Den röda tråden, som dock är rätt slingrig, i föreliggande bok kan sägas vara överlevnad eller the survival of the fittest . Ett vanligt sätt att överleva är ju att föra sina själviska gener vidare genom fortplantning. Men varför fortplanta sig när man kan göra det långsamt? Brått lönar sig inte.


Min förhoppning är att ni skall finna detta vara en originell bok om reproduktion. Detta blev en trilogi om billogi . Dessutom blir detta den, mig veterligen, första* berättelsen om in vitro-fertiliseringens historia * När jag skrev detta år 2015 var det ett faktum.


 Älskling, vi blir inte med barn finns som inbunden, pocket, E-bok och Mp3.

Uppläsare:

Ramona Fransson

Min självbiografi som handlar om längtan efter barn och ofrivillig barnlöshet. Det här manuset skrev jag 1991-93 och den gavs ut omarbetad 2008.
I boken är jag Helena och min make Thommy är Krister, vilket jag också berättar i boken.

Sex, kärlek och familj är något de flesta av oss vill ha. Men när det inte blir som vi drömt om, vad gör man då? I boken får du följa två par, Helena och Krister och Gudrun och Lars på deras väg att få barn och bilda familj.


Den här boken är en berättelse från en tid i Sverige där sjukvården var som sämst för de som längtade efter barn och den utspelar sig mellan 1976 fram till 2007 då den omarbetades. Jag kan säga att jag skrattade så att jag grät när jag läste manuset som jag skrivit. Helt ofattbart att man gick med på alla tokiga experiment. Men det är nog så när man är desperat i sin längtan.


När manuset var färdig bearbetat tog jag kontakt med Lars Nilsson, leg.läk, docent, överläkare, med,ansv, IVF på IVF-enheten/ Reproduktionsenheten, kvinnokliniken SU Sahlgrenska, Område för särskilda specialiteter, som med glädje hjälpte mig att få fakta rätt. Lars Nilsson var den läkaren som jag hade kontakt med under alla år. Idag är Lasse pensionär men fortfarande aktiv inom sitt yrke och som föreläsare och lärare. Lasse skriver också på en självbiografi som förlaget ska ge ut när den är klar, vilken jag redan nu ser kommer att bli mycket underhållande och spännande.


Ändhållplats Sverige finns som inbunden, E-bok och Mp3.

Uppläsare:

Alexandra Rapaport

Ändhållplats Sverige är en självbiografi och faktabok av Ramona Fransson. Boken är indelad i tre kapitel och börjar med berättelsen om fadern som var av judisk börd, född i Warszawa 1916. Del två handlar om hur modern född katolik i Rostock 1933 upplevde andra världskriget och flydde till Sverige, där de senare möttes. Del tre berättar om den brutala uppväxten med både fysisk och psykisk misshandel från fadern sida.


När Ramona fyllde åtta år började faderns bäste vän, ryssen Vasilij, utsätta henne upprepade gånger för sexuella övergrepp och än idag är det ett frågetecken hur detta kunde ske, då fadern alltid var hemma när det hände.

Till slut blev livet outhärdligt och vid femton års ålder flydde Ramona hemmet.


Det här är en rak och tuff berättelse om utanförskapet i dåtidens Sverige, och dessvärre har det fortfarande i mångt och mycket inte förbättrats för barn till föräldrar som flyr krigets fasor.


Under många år vågade inte Ramona ställa frågan: Vad hände egentligen i vår familj? Till slut bröt hon samman och hamnade hos en psykolog. Först då orkade hon ta tag i den mörka delen av hennes liv. Ungefär samtidigt, 1997, öppnade Säpo upp sina arkiv och Ramona beställde på vinst och förlust akterna om Josef Dancyger, som avled 1979 utan att ha berättat något om sitt liv för sin dotter.


Till sin förvåning fick hon svar att det fanns mängder med dokument från Justitiedepartementet och Utlänningskommissionen, förutom Säpo. I ett av alla förhör med Josef ställde tjänstemannen frågan:


Hur upplevde ni lägret?

Josef svarade: Det orkar jag inte berätta. Det skulle bli en hel bok!


När Ramona läste den meningen bestämde hon sig för att skriva Ändhållplats Sverige.


Inte förrän i februari 2010 fick Ramona den sista pusselbiten och detta tack vare Mosaiska församlingens Riksarkiv i Stockholm. Där fanns 207 dokument, från 1953 fram till 1968, som rätade ut de sista frågetecknen och boken kunde äntligen skrivas klart.


ISBN nummer Ljudbok 9789187779770
ISBN nummer E-bok     9789187779763
ISBN nummer Danskt band 9789187779756

2:a delen av HW & Akkila
När ondskan talar

1:a delen av en ny verklighetsbaserad fristående deckarserie av Ramona Fransson.

Uppläsare: Magnus Roosmann

Hassim Wiklund är 35 år, singel, poliskommissarie och spaningschef. När han sitter och tar sig en kopp kaffe på Villa Belparc i Slottsskogen i Göteborg ringer telefonen. En naken kvinnas kropp har hittats invirad i en presenning i Svaleboskogen. Det här mordet följs av fler och Hassim och hans kolleger försöker få klarhet i vem som begått morden och vad motivet kan vara. Varje gång Hassim utreder ett mord påminns han om broderns våldsamma död. Ulrik misshandlades så svårt att han avled av skadorna. Detta dåd fick Hassim att ändra yrkesval från pilot till polis, och någonstans i hans inre när han en önskan att hitta Ulriks mördare. Samtidigt fyller Hassim 35 år och får en schäfervalp i present av föräldrarna som med detta hoppas att han ska tvingas ut och träffa nya vänner. Inte bara umgås med vännen och kollegan Patrik Johansson tillika poliskommissarie. Helst vill de se en kvinna i sin sons liv.

Detta är den första fristående delen i Ramona Franssons nya verklighetsbaserade fristående deckarserie med Hassim Wiklund i huvudrollen. Deckaren utspelar sig i Göteborg och i Bohuslän.

När ondskan talar
Spaningschef Hassim Wiklund kommer till jobbet och är på gott humör av särskild orsak, men det goda humöret försvinner i samband med att han får reda på att ett barn försvunnit. Det blir flera gastkramande dagar där Hassim och hans närmaste kolleger, Patrik, Rebecka och Camilla försöker ta reda på vad som har hänt. De förhör tidigare straffade personer som har begått sexbrott, samtidigt som de har tät kontakt med föräldrarna.
Mordet på Hassims bror, Ulrik, för sjutton år sedan, där ingen av de misstänkta blev fällda, kommer åter upp i ljuset under märkliga former.  

ISBN nummer Ljudbok 9789187779800
ISBN nummer E-bok     9789187779794
ISBN nummer Danskt band 9789187779787

3:dje delen av HW & Akkila
Vem bär skulden?

ISBN Mp3   9789187779848
ISBN E-bok  9789187779831
ISBN Danskt band  9789187779824

4:de delen av HW & Akkila
Mördande rättvisa

Vem bär skulden?
Det tycks som om att ett inbrott gått snett på Grinnekärrsgatan. Spaningschef Hassim och kriminalkommissarie Patrik pratar med ordföranden i föreningen som berättar att det varit inbrott på en parallellgata i området och där blev bytet magert. Men offret i det här inbrottet har blivit brutalt misshandlad till döds, vilket inte tillhör vanligheterna och därför börjar de nysta i hur det egentligen står till i grannskapet. Utöver arbetet med att lösa mordet lever fortfarande Hassim och Laura under hot och en natt vid ett kraftigt oväder händer något som både förbryllar och skrämmer dem. Vid det tillfället får Laura en stark känsla av att vilja ge upp och flytta hem till sina föräldrar. Hassim känner också hennes oro men hoppas hela tiden på att de ska rida ut stormen tillsammans.


En pensionerad poliskommissarie, Conny, har blivit ledare för gruppen ”Kalla fall” och han har öppnat mordet på Ulrik, Hassims bror. Han var också en av dem som arbetade med utredningen för arton år sedan och det har gnagt inom honom att de misslyckades att lösa mordet. Conny är övertygad om att de missade något den gången. Det blir en del möten med Hassim där ett chockar honom och han ber att Conny följer med honom till hans föräldrar och berättar vad det är som kommit fram.            

ISBN Mp3    9789187779879
ISBN E-bok  9789187779862
ISBN Danskt band   9789187779855

Mördande rättvisa
Två unga killar hittas mördade i Hjällboskogen och fastbundna vid ett träd. När Hassim kommer till avdelningen får han ett samtal av sin chef, Boel, som är mycket upprörd. Dels har hon inte fått tag på Hassim på telefon och dels för att morden misstänks ha utförts av nazister. Media har redan svarta rubriker med ordet: Hatbrott!

  
Hassim och hans team får under utredningen veta att killarna begått grova våldtäkter och andra brott, men inte fått några nämnvärda straff på grund av sin låga ålder. Misstankar om att killarna kan ha mördats som hämnd får teamet att ge sig ut, söka upp offren och deras anhöriga.
En ny kollega, kriminalinspektör Ellinor Ljung, placeras i Hassims team och han vet inte riktigt hur han ska ta det. Det framkommer också att Ellinor och Patrik haft ett förhållande före han träffade Jonna. Kommer det att bli ett problem?

Det inträffar ytterligare ett mord. En ung flicka har sänkts ner i Oxsjön. Men vem är hon? Varför är det ingen som saknar henne?

Mördande rättvisa är den fjärde delen i Ramona Franssons nya verklighetsbaserade fristående deckare med kriminalkommissarie Hassim Wiklund och hans schäferhund Akkila. Tidigare böcker är de elva deckarna med Greger Thulin boende i Skärhamn, och trilogin med kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger.

Grattis, du ska bli pappa! finns som ljudbok, inbunden och E-bok.
Uppläsare: Magnus Reithner

När mardrömmen blev sann finns som inbunden och E-bok.

Grattis, du ska bli pappa!
Nu kommer 9:de upplagan av succéboken som ständigt återfinns i toppen inom genrerna Humor, Presentböcker och Föräldraskap. I fjorton kapitel berättar författaren varför det är bra att ha nycklarna i vänster ficka om man är högerhänt, varför även pappor borde skaffa sminkspegel och hur man kan, men kanske inte bör göra för att hjälpa ett täppt barn.

I den andra upplagan har boken fått uppdateringar i samtliga kapitel samt ett helt nytt kapitel. Bland annat har det tillkommit tips om amningsproblem, om baby blues, om hur man lurar en bångstyrig tvååring att klä på sig och om röda rumpor.


"Grattis, du ska bli pappa!" liknar ingen tidigare pappabok. Tack vare sina konkreta tips inom allt från förlossning till Försäkringskassa är det den perfekta handboken för den blivande pappan som står på tröskeln till en vardag full av otvättade kläder, av borttappade nappar, av sömnlösa nätter men också på tröskeln till en vardag full av oändligt mycket kärlek.

Om du vill bli mentalt förberedd för ett barn så kan du sluta läsa nu. Men om du vill lära dig hur du inte ska bete dig inför en förlossning, hur du bär ett sovande barn från bilen utan att det vaknar och pajar ditt planerade tv-spelande, hur du tar på ett barn ytterkläderna utan att dö eller hur du räddar en överhettad barnmatsburk ¬- ska du fortsätta läsa."


Så skriver trebarnspappan Magnus Reithner i förordet till succéboken "Grattis, du ska bli pappa" där han samlat sina bästa pappa-tips för en enklare vardag med småbarn. Med humor, en lagom dos av anekdoter och handfasta råd guidar han blivande pappor genom en för dem okänd värld av bland annat sjukdomar, matning, nattning, småbarnsutflykter och föräldraoro.


När mardrömmen blev sann

När Glenn, en vanlig kille och Bajen grabb i tjugoårsåldern träffade Melinda blev han förälskad och hade precis börjat nå framgångar som skivbolagsdirektör. Han fick en Grammis för sin musik som DJ men istället för att fortsätta sin resa mot toppen fick Glenn uppleva en mardröm som blev sann. Han blev psykiskt och fysiskt misshandlad.


Jag står och stirrar på tågen som passerar på andra sidan vattnet vid Karlbergsstation. Det är natt och klockan är 01.30. Den kända Tulo reklamens neonljus är det enda som reflekterar min skugga. Bara femtio meter bort ligger Industrigatan 6 och där bor jag. Nu står jag här, det är vinter och svinkallt. Jag har stått här förut men ska jag våga den här gången? Våga vadå kanske du undrar. Hoppa från S:t Eriksbron ner till Kungsholms strand! Från där jag står är det tio meter ner till gatan och när jag ligger livlös då först kanske hon fattar hur mycket jag älskar henne.


Vi är vana vid att läsa att män misshandlar kvinnor, det här är berättelsen om hur en kvinna med fysisk och psykisk misshandel bröt ner Glenns självförtroende och hur han tog sig den långa vägen tillbaka.Än idag har Melinda besöksförbud och Glenn lever med skyddad identitet. Vid ett tillfälle bröt hon mot besöksförbudet, Glenn ringde polisen och begärde hjälp. Svaret från polisen: Du är väl karl! I Sveriges rikes lag hittar vi ordet kvinnofrid men var hittar vi ordet mansfrid?
Precious Love finns som E-bok, POD och Mp3 ljudfil

Uppläsare:

Judith Bourque

Murder in Skarhamn finns som E-bok, POD och Mp3 ljudfil.

Uppläsare:

Judith Bourque

Precious Love
Gothenburg, Sweden During a break-in at the luxurious home of Kenneth and Viola Svalborg, someone has neatly sliced valuable paintings from their frames. Also missing is the neighbor’s beautiful 15 year old daughter, Elina Gullberg, who was babysitting for the Svalborg’s two sons. Did she follow the thieves of her own accord? Was she involved with the break-in? Her parents, Daniel and Miriam Gullberg, are sick with worry. Chief Inspector Greger Thulin is called in and senses tension between the two families.


Kenneth Svalborg wants to divorce his wife, the mother of their two children. Viola suspects he has met another woman, which Kenneth flatly denies. A month after the break-in at Svalborgs, a young woman is found naked in the woods, beaten to death. Shortly thereafter, the body of a young man is found in the Mölndal River, shot to death. Greger Thulin and Crime Scene Investigator Charlotte Engman start to see a pattern. Is there some connection between the victims and the two families? Precious Love is the popular Swedish author Ramona Fransson's first in a series of detective novels with Chief Inspector Greger Thulin. There are ten in the series so far.


Översättare: Judith Bourque

Murder in Skarhamn
On the west coast of Sweden, in Skärhamn on Tjörn, Chief Inspector Greger Thulin thinks he lives at an idyllic spot. But even the most beautiful painting can have a faulty stroke of the brush. Hiding behind the walls of Bleket School, are bullying and drug addicted students. Homeroom teacher, Jonas Blomgren, lives on Rönnvägen. Amanda Durén and Belinda Wallin are pupils in his class. Amanda wears designer clothes, spreads money around and lives in a mansion, while Belinda’s family is grateful if there’s enough money to cover their basic needs. Belinda’s mother, Margit Wallin, has a bad feeling about her daughter’s teacher. Could he be following Belinda, and if so, why?


At the same time love is in the air between some of the detectives.

When the first murder victim shows up on Lyckebacken in Skärhamn, Greger Thulin is convinced that it won’t take long for them to find the murderer, but starts to get discouraged when the investigation drags on. Inspector Katarina Linde and Forensic Detective Charlotte Engman are called in and try to put the pieces of the puzzle together from the clues they manage to find. It turns out the victim had an apartment on Eklandagatan in Gothenburg. What was he doing there? Soon Katarina starts to suspect that behind the victim’s family façade, is a man who may be capable of even more than beating his wife. Greger Thulin is forced to ask the unavoidable question; has the peace and quiet of Skärhamn been put in a backpack, thrown on board a boat, and been transported out to sea?


Översättare: Judith Bourque

Lethal Games finns som E-bok, POD och Mp3 ljudfil.

Uppläsare:

Judith Bourque

Lethal Games
Arne Hildeng is found dead on his luxury Storebro yacht docked at the harbor in Skärhamn. Also on board is Andrea, his wife. Did she murder her husband? Or could the murderer be someone else in the Hildeng family? And Chief Inspector Greger Thulin didn’t expect to see yet another Storebro dock at the wharf. Arne Hildeng’s brother Jon and his wife Mette climb out of that boat, and Inspector Katarina Linde notices that Mette tries to keep her face hidden. But Katarina can see that the bruises are fresh.


At the same time, an explosion of violence is going on in Gothenburg’s underworld. The illegal gambling market and drug trade isn’t yielding enough for the many who want a piece of the action. And when the gangs start to break up, one of their leaders will have a key role in Katarina’s life.


It is said that when a gambling addiction gets its claws in you, it’s not only your own life that is ruined; you drag your family down with you, and in this suspenseful thriller by Ramona Fransson, the gambling devil isn’t satisfied with crushing only one family.

In Ramona Fransson’s fourth detective story, Lethal Games, you get to know the Hildeng and Caling families. They are affluent and outwardly happy and prosperous, but if one scratches the surface, humiliation and hatred are revealed. And when one of their sons is pulled into the Gothenburg gang’s violent and criminal world, the final piece of the beautiful façade cracks.


Ramona Fransson has established herself as one of Sweden’s most popular detective story authors.


Översättare: Judith Bourque

Mord in Skärhamn finns som E-bok och POD.


Mord in Skärhamn

Die junge Belinda trifft auf ein Schreckensszenario, als sie zu ihrem Haus auf dem Lyckebacken in Skärhamn kommt. Polizeiautos mit eingeschalteten Blaulichtern und ein Krankenwagen erwarten sie. Das Haus ist von Polizisten umstellt. Der leitende Ermittler Greger Thulin weiß nicht, wie er mit dem hysterischen Mädchen umgehen soll. Er erzählt ihr, was geschehen ist. In der Küche sitzt Belindas grün und blau geschlagene Mutter und weint. Unterhalb der Treppe zum Haus liegt ein toter Mann – erschossen. Belinda ist nicht erwünscht bei der Clique der Klassenkameraden in der Bleketskolan, aber dank ihrer besten Freundin Amanda und deren sozialer Stellung mit reichen Eltern wird ihr Schutz vor ihren Mobbern zuteil. Doch eines Tages verschwindet Amanda plötzlich. Belinda hat Angst und fühlt sich bewacht, ohne jedoch zu ahnen, wer sie beobachtet und warum. In Ramona Franssons drittem Krimi, Mord in Skärhamn, der ihren großen Durchbruch in Schweden bedeutete, erzählt sie von Mobbing, Drogen, Eifersucht und davon, wie schwer es sein kann, als junger Mensch seinen Platz im Leben zu finden.


Wie immer bei Ramona Franssons Krimis basiert der Thriller auf wahren Begebenheiten.


Översättare: Astrid Diepes

Trilogin:
Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger

ISBN nr: 978-91-87779-53-4   Inbunden, danskt band

ISBN nr: 978-91-87779-58-9   E-bok

ISBN nr: 978-91-87779-60-2   Mp3 ljudfil
Uppläsare: Gunilla Leining  

 Trilogin:
Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger 

Caroline von Steinberg är tjugo år ung, vacker, nygift och djupt förälskad i sin make och de väntar sitt första barn. Hon tar en promenad på godset ägor och vandrar genom fälten av solgul raps tillsammans med sin älskade hund. Himlen är sommarblå och för Caroline är lyckan total. Plötsligt blir allting svart och hon är fånge i en ond mans armar. Hon kan inte andas.


När hon vaknar till för ett ögonblick är hon bunden till händer och fötter och försedd med munkavle. Nästa gång hon vaknar ligger hon på sjukhus. Barnet hon bar på är förlorat. Hennes underliv söndertrasat och hon får veta att hon lämnats att dö i ett dike.


Hon väljer att utbilda sig till polis i hopp att kunna hjälpa andra offer och nu vid trettiofem års ålder är hon utvald till spaningschef för den nya sexbrottsroteln i Göteborg. Åren som polis har gjort henne djupt besviken på den urusla rättvisan för offer och nu gör hon det alla vill men ingen vågar, skipar rättvisa två gånger med sin egen rättssal. Med sin nya identitet, Leah Quiller, letar hon samtidigt efter mannen som förstörde hennes liv och när hon hittat honom vet hon vad som ska ske.