Författare Ramona Fransson

Hej mitt namn är Ramona Fransson.


Jag är författare och skriver deckare som är baserade på verklighet. Den fristående verklighetsbaserade deckarserien med spaningschef Greger Thulin i huvudrollen fick sin elfte och sista del klar i mars 2017 "Förbjuden frihet". Därefter har jag skrivit en trilogi "Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger" Första delen, Begynnelsen, släpps den 26 oktober 2017 och vill du läsa mer om den kan du gå in på Facebook. 

Samtliga deckare med spaningschef Greger Thulin är inlästa av Reine Brynolfson.


Trilogin "Kriminalkommissarie Leah Quiller skipar rättvisa två gånger är uppläsare: Gunilla Leining.


Två av mina böcker är självbiografier, ”Älskling, vi blir inte med barn” och Ändhållplats Sverige”. Den förstnämnda skrev jag mellan 1991-93 och efter att jag lärt mig ordet ”omarbeta” gjorde jag just det, omarbetade den, och den gavs ut 2008.


Den andra självbiografin, "Ändhållplats Sverige" var en av de svåraste böcker jag skrivit. Den handlar om min barndom, min familj och släkt. Den var klar 2011, samma år som min älskade lilla mamma gick bort i den avskyvärda sjukdomen cancer. 

Jag föddes i Borås 1956 och bodde där fram tills 1967. Av och till har jag bott på Tjörn men sedan 2011 bor min make och jag i Göteborg. ”Älskling, vi blir inte med barn” finns också som nedladdningsbar ljudbok inläst av mig. ”Ändhållplats Sverige” finns både som Mp3 CD och inläst av Alexandra Rapaport.


Du kan följa Ramona på Facebook här!