Nyheter

NYHETER

 

Den mycket spännande verklighetsbaserade trilogin "Leah Quiller skipar rättvisa två gånger, Begynnelsen" av Ramona Fransson kommer första delen att släppas den 26 oktober 2017.

 

Ramona Fransson har börjat med en trilogi. Beräknad utgivning 2017-18.

 

Caroline von Steinberg är tjugo år ung, vacker, nygift och djupt förälskad i sin make och de väntar sitt första barn. Hon tar en promenad på godset ägor och vandrar genom fälten av solgul raps tillsammans med sin älskade hund. Himlen är sommarblå och för Caroline är lyckan total. Plötsligt blir allting svart och hon är fånge i en ond mans armar. Hon kan inte andas. När hon vaknar till för ett ögonblick är hon bunden till händer och fötter och försedd med munkavle. Det luktar bensin. Nästa gång hon vaknar ligger hon på sjukhus. Barnet hon bar på är förlorat. Hennes underliv söndertrasat och hon får veta att hon lämnats att dö i ett dike. Hon väljer att utbilda sig till polis i tron att kunna hjälpa andra offer och nu vid trettiofem års ålder är hon utvald till spaningschef för den nya sexbrottsroteln i Göteborg. Åren som polis har gjort henne djupt besviken på rättvisa för offer och nu gör hon det alla vill men ingen vågar, skipar rättvisa två gånger. Med sin nya identitet, Leah Quiller, letar hon samtidigt efter mannen som förstörde hennes liv och när hon hittat honom vet hon vad som ska ske.

 

Underlivs tankar av Lars Nilsson, Docent i Gynekologi: beräknas komma ut 2017 – 2018

 

Underlivs tankar eller Tankar under livet: Docent Lars Nilson berättar ingående om hans intresse för gynekologi, bok nr ett av två, som bägge släpps samtidigt.

 

Underlivs tankar av Lars Nilsson, del två.

 

Underlivs tankar eller Tankar om livets under: Docent Lars Nilsson berättar hur han har blivit ”far” till minst 7 000 barn varav fem är hans egna. En fantastisk resa med många, många överlyckliga föräldrar som Lars hjälpt att bli mamma och pappa. Lars har forskat och vigt hela sitt liv att hjälpa ofrivilligt barnlösa att få barn.

 

Boken ska komma ut i slutet av mars 2017, och då som inbunden, e-bok och Mp3 Cd och nedladdningsbar fil. Uppläsare: Reine Brynolfsson

 

 

Tina ( Taahira) är en konstuderande tjej och går på Schillerska. Hennes pappa Hasib, har sitt ursprung från Palestina, dit familjen reser ett par gånger om året. Tina har en pojkvän, Andreas, som också går på Schillerska. Tinas familj, som består av systern Rubi och hennes make Ismail och mamma Zafirah är muslimer och har ingen aning om att Tina sällskapar med en svensk kille. Hasib kontrollerar Tina varje dag och hon vet att hon lever farligt. Det här året fruktar hon resan till Palestina, då hon är säker på att bli bortgift.

 

På samma skola, men omedvetna om varandra går också Malin och Sofia Hansson, vars mamma Viktoria är frånskild och har en damsalong inne i centrum. De har också en bror Muhammed, som bor med pappan Javad, som är droskägare. Malin är tillsammans med Jakob, som också går på Schillerska. Javad besöker ofta Viktoria i hennes hem så också i damsalongen, och alltid oinbjuden, detta för att kontrollera sin f.d. fru. Vad flickorna inte vet är att deras pappa misshandlat mamman i många år. Men nu har plötsligt också deras bror Muhammed börjat spana på sin mamma och systrar.

 

Nu är den verklighetsbaserade deckaren ”Dödlig avundsjuka” ute som inbunden, ljudbok och E-bok. Ljudboken är inläst av Reine Brynolfsson.

 

När en ung kvinna hittas mördad i karpdammen vid Sundsby Säteri på Tjörn startar utredningen som kommer att bli Greger Thulins sista fall som spaningschef på Grova brottsroteln i Göteborg. Utredningsteamet får huvudbry när historien om vad som hände kvinnan under hennes sista tid i livet visar sig ovanligt svår att fastställa.

 

När polisen hör ryktas om att droger kan vara inblandade i fallet blir det tvära kast i utredningen och villospåren byts ut mot ny energi inför jakten på sanningen. Den mördade kvinnans mor och väninnor försöker i oredan finna vägen tillbaka till ett normalt liv med studentexamen, men livets blir aldrig sig likt igen.

Samtidigt utvecklas livet på Grova brottsroteln med både stundande pension, sjukdomar och romantik. Kommer detta påverka utredningen?

 

Spaningschef Greger Thulin och hans kollegor på Grova Brottsroteln i Göteborg får ännu ett märkligt fall på sitt bord. Tvåbarnsmamman Maria Eriksson anmäls försvunnen av sin arbetsgivare. Ingen har hört eller sett någonting i samband med försvinnandet, det verkar som att Maria har lämnat sitt hem och gått upp i rök. Hennes svärfar hävdar bestämt att hon lämnat sin man och sina två små söner för en annan man. Men kan det stämma? Maria älskar sina två söner över allt annat och även om hennes och Eriks äktenskap inte alltid är perfekt, så tycks hon inte ha någon anledning att försvinna frivilligt.

 

Ju mer polisen gräver i fallet, desto märkligare blir det. Dessutom uppstår tvister mellan familjen Eriksson och Marias föräldrar när Erik vägrar låta sönerna Lars och Johan träffa sina morföräldrar.

Mycket tyder på att Erik inte vill att sönerna ska tänka på sin försvunna mamma, utan låta livet gå vidare. Varför då? Kommer Greger och hans kollegor att kunna lösa detta märkliga fall?

 

 

Finns som inbunden, E-bok och Mp3. Inläst av Reine Brynolfsson.